Werkwijze

Werkwijze Geriatrie Fysiotherapie bij FysioPlusThuis:

  • Samen met u (en/of de mensen om u heen) brengen wij goed in kaart wat uw zorgvragen en bijbehorende doelen zijn.
  • Afhankelijk van de doelen bekijken wij of wij deze met fysiotherapie kunnen bereiken of dat er inzet van de ergotherapie nodig is, of allebei.
  • Wij overleggen samen hoe wij de doelen kunnen bereiken: naar onze mening is dit meestal door heel praktisch te oefenen. Uw doel is bijvoorbeeld om weer zelfstandig vanuit u huis naar de supermarkt te lopen. Wij lopen dan in de therapie  samen naar de supermarkt en kijken welke problemen wij tegenkomen. Heeft u moeite om met uw rollator dat ene stoepje op te komen, omdat die net even hoger is dan andere stoepjes? Dan trainen wij dat ene stoepje! Heeft u moeite om de afstand naar de supermarkt af te leggen? Dan trainen wij ook echt die afstand! Daarbij geven wij praktische tips hoe het makkelijker gaat.
  • De doelen die wij samen stellen, evalueren wij regelmatig ;  zijn ze haalbaar? Of blijken ze niet haalbaar met trainen en fysiotherapie? Zo ja, dan gaan wij door. Zo niet, dan kijken wij verder naar andere oplossingen om toch uw doel te bereiken: Misschien kan de ergotherapeut een oplossing bieden. Mogelijk zijn hulpmiddelen een uitkomst.  Kunnen wij uw mantelzorgers (extra) ondersteunen/leren hoe zij u kunnen helpen? Wij kijken verder naar oplossingen dan alleen oplossingen binnen de fysiotherapie.