Vergoedingen

Vergoeding fysiotherapie in 2020

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

Nee: u krijgt een rekening van de gegeven behandelingen van FysioPlusThuis en moet deze zelf betalen.

Ja: hoe vergoedt uw verzekering fysiotherapie; een aantal behandelingen zo ja hoeveel, of krijgt u een vaste som geld per jaar? In het laatste geval moet u bedenken, dat een behandeling aan huis duurder is dan een behandeling in de praktijk en dat u misschien een bepaald bedrag moet bijbetalen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

  • Bepaalde chronische aandoeningen worden na de twintigste behandeling vanuit de basis-verzekering vergoed. Voor de basisverzekering wordt in 2020 een eigen bijdrage gerekend van € 385,00 euro. De eerste 20 behandelingen komen voor eigen rekening en kunnen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Om in aanmerking te komen voor de vergoeding van chronische aandoeningen moet u in het bezit zijn van een verwijzing van de specialist met daarop:
    • de datum van de verwijzing/handtekening en stempel van arts-verwijzer
    • behandeling aan huis en de diagnose en reden van verwijzing
  • Als u wilt weten welke diagnoses op de chronische lijst staan kunt u dit navragen bij uw zorgverzekeraar, fysiotherapeut, of kijken op www.fysiotherapievergoeding.nl
  • Informeer voor aanvang van de behandeling naar de financiële consequenties van een behandeling aan huis door uw fysiotherapeut. U kunt uw verzekering voor informatie bellen of op internet de voorwaarden nakijken. Of u laat dat uw familie, mantelzorgers of verzorgende doen. Ook onze praktijk kan u informeren hierover.