Fysiotherapie

Visie van FysioPlusThuis

Het doel van FysioPlusThuis is om u,  als oudere inwoner van Wijchen, te ondersteunen in uw wens uw leven zelfstandig te leven. Daarin speelt bewegen een belangrijke rol. Als voorbeeld: zolang u kan lopen, kunt u ook naar de supermarkt, kaartclub of familie.

Mogelijk ervaart u dat de activiteiten, die het leven voor u waardevol maken, moeilijker gaan. Soms door uw leeftijd en/of door een ziekte of aandoening.

Lichamelijke problemen hebben vaak gevolgen voor hoe u zich thuis of in uw naaste omgeving zelfstandig kunt redden.  Daarom vinden wij dat wij de behandeling het beste bij u thuis kunnen uitvoeren. Op die manier kunnen wij oefenen in de omgeving waar u uw beperkingen in bewegen ervaart.

Uiteraard is het ook mogelijk om in de praktijk te oefenen. Dit kan, afhankelijk van het doel, ook heel efficiënt zijn, bijvoorbeeld  als u puur op kracht of uithoudingsvermogen moet trainen. Belangrijk is dan natuurlijk dat u in staat bent om naar de praktijk te komen. In de praktijkruimte kunnen we gebruik maken van Silverfit apparatuur: dat maakt het trainen een stuk leuker! Wilt u meer weten over Silverfit? Klik dan hier.

Samen loopt het beter…….

Lukt het u niet meer om zelfstandig uw beperkingen in bewegen op te lossen?  Als geriatriefysiotherapeut kunnen wij u hierin ondersteunen. Belangrijk daarbij is dat wij goed samenwerken; in eerste instantie werkt de geriatriefysiotherapeut natuurlijk met u samen. Maar ook de mensen om u heen die bij u betrokken zijn kunnen een belangrijke rol spelen. Wij werken daarom graag samen met uw mantelzorgers zoals uw partner, kinderen en/of professionele ondersteuning. Wij nemen daar ruim de tijd voor, want: samen loopt het beter!